پس از انتشار اخبار مبنی بر مشکل افزایش بی رویه ولتاژ ورودی پردازنده های اینتل نسل 13 و 14 و تایید اینتل بر وجود این مشکل، تصمیم گرفتیم راه حل موقتی اینتل برای پیشگیری از این مشکل را برای مشتریان عزیز تشریح کنیم. لازم به ذکر است در سال گذشته حتی یک مورد خرابی پردازنده های اینتل در سیستم خروجی پی سی ماد گزارش نشده که به احتمال زیاد به علت انتخاب کولر های مناسب و اعمال تنظیمات بهیه توسط واحد فنی مجموعه بوده است. تمامی سیستم هایی که به جهت عیب یابی و در نتیجه مشکل پردازنده به پی سی ماد مراجعه کرده اند توسط سایرین اسمبل شده و مهم ترین عامل بروز این مشکل استفاده نکردن از خنک کننده مناسب بایوس بوده است.

اما برای ادامه این ویدئو به شکل خیلی ساده میخوایم مراحل آپدیت بایوس رو براتون شرح بدیم.

  • اولین و مهم ترین بخش هر آپدیت بایوسی آماده کردن پیش نیاز های اونه. مثل چی؟ از دانلود بایوس سازگار با مدل دقیق مادربرد گرفته، تا مطمئن شدن از اینکه قطعی یا نوسان برق تو شبکه مون داریم یا نه. اول بریم سراغ دومی. مشخصا که تهیه UPS برای اکثر کاربرا مقدور نیست هر چند که اصولی ترین کاره. اما میشه به جا مطمئن شد که در ساعات پیک و یا حتی قطعی برق نیستیم مثلا اول صبح یا آخر شب و قرار نیست کسی وسیله پُر مصرف برقیشو وسط آپدیت بایوس ما روشن کنه چون جریان کشی این وسایل بسیار محسوسه و ممکنه باعث ریست شدن سیستم ما بشه.
  • برای دانلود بایوس مدل دقیق مادربردمون رو مو به مو گوگل میکنیم. اول برند، بعد چیپست، بعد خانواده، بعد مدل، بعدشم زیر مدل. مثلا ASUS برای برند Z790 برای چیپست، TUF برای خانواده، Plus برای مدل و WIFI D4 برای زیر مدل. حتی بعضی برند ها ورژن های مختلفی هم دارن که مثلا با مشخصه 0 اسم گذاری میشن. خدارو شکر ایسوس از این فیلم ها نداره.
  • بعد که پیج مادربردمون رو باز کردیمن و اگه لازم بود از ابزار های دور زدن تحریم استفاده نمودیم، میایم قسمت ساپورت و یا دانلود، بخش درایور و یوتیلیتی بعد هم که مشخصه بایوس و فریمور رو میزنیم تا به این صفحه برسیم. واضحه که عدد بالاتر به منظور ورژن جدید تره پس بدون اینکه جای دیگه ای بریم همینجا جلوی ورژن بایوسمون دانلود رو میزنیم.
  • بعد از دانلود به ما یه فایل فشرده داده میشه و محتوای اونو داخل یه فلش کپی میکنیم یا به عبارتی این فایلی که دانلود کردیمو به داخل یه فلش اکسترکت میکنیم تا این چند تا فایل کنار هم بشینن. تنها گذینه مطرح مطمئن بودن از فلشمونه. یعنی یه فلش مورد اعتماد و پدر مادر دار انتخاب میکنیم. نه یه فلشی که اشانتیون گرفتیم یا تو سلف دانشگاه پیدا کردیم. نیاز نیست فرمتش کنیم یا خالی باشه ولی با اینکار یه مقدار مرطب تره و تو پیدا کردن فایل ها راحت تر کارمون پیش میره. فرمتش مهم نیست هر چند FAT32 ترجیح داده میشه حجمشم مهم نیست هرچند 32 گیگ و پایین تر تو الویته. باز ترجیحا فایل هارو توی Root بریزید. یعنی براشون فولدر درست نکنید، باز اینم زیاد مهم نیست. تمام این نکاتی که گفتیم یه زمان هایی خیلی جدی بوده ولی با پیشرفت تکنولوژی راحت تر شدن طوری که حتی میتونید بایوس رو داخل یکی از درایو هاتون بریزید و حتی از فلش هم استفاده نکنید ولی ما میخوایم امنیت و در دسترس بودن به بالاترین حد برسونیم به خاطر همین سعی میکنیم تو این مراحل که گفتیم جدی نیستن یکم به خودمون سختی بدیم ولی تو مرحله آپدیت بایوس کارو اصولی پیش ببریم. فقط فلشمون رو حتما حتما به پورت های روی خود مادربرد میزنیم و نه پورت های کیس و سعی میکنیم از پورتی استفاده کنیم که روش نوشته شده بایوس فلش بک. اگه این پورت به خصوص رو نداریم به جاش از پورت کم سرعت تر شروع میکنیم و به پورت سریعتر میریم. یعنی اگه پشت مادربرد پورت خالی USB2 داریم اولویت با اونه بعد USB3 و در آخر پورت های سریع تر USB چون بعضی از این پورت ها از چیپست های کمکی استفاده میکنن و گاها بدون درایور بازی درمیارن.
  • از اینجا به بعد کارمون با ویندوز تمومه. میریم که وارد بایوس بشیم. دکمه شیفت رو روی کیبورد نگه میداریم، و با موس سیستم رو ری استارت میکنم. تو این صفحه ترابل شوت رو میزنیم و بعد گذینه ادونس رو انتخاب میکنیم. تو این صفحه UEFI FRIMWARE رو انتخاب میکنیم و در نهایت گزینه ری استارت رو میزنیم. فلشمون هم که به همراه فایل ها سر جاش هست. بعد از ری استارت شدن دست به چیزی نمیزنیم تا خودش به صفحه بایوس برسه.
  • تو صفحه بایوس اگه به این صفحه برخوردید F7 میزنیم تا به صفحه پیشرفته بریم. از این صفحه با موس تب تولز رو انتخاب میکنیم و بعد گزینه ایسوس ای زی فلش رو انتخاب میکنیم. تو صفحه ای که باز میشه از سمت چپ فلشمون رو انتخاب و از سمت راست فایل بایوس که معمولا اسم مادربردمون به همراه ورژن بایوس هست رو سلکت و بعد اینتر میزنیم. یکی دو بار سوال می پرسه که آیا واقعا قصد آپدیت بایوس رو دارد و ما با انتخاب YES اونو تایید میکنیم.
  • به این صفحه که رسیدیم. کا ما تمومه اجازه میدیم تا بایوسمون آپدیت بشه. هیچ دکمه از روی کیبورد نمی زنیم. تو این مراحل ممکنه RGB های سیستم چمشک بزنن یا کلا خاموش بشن و چند بار سیستم ری استارت میکنه. همه این ها طبیعیه. صبر میکنیم تا بایوس آپدیت تکمیل بشه و به این صفحه برسیم.
  • این قسمت یه چک کلی میکنیم از رم ها و درایو های ذخیره سازیمون و میبینیم که ورژن بایوس هم به فایلی که دانلود کرده بودیم تغییر کرده. اینجا F1 میزنیم تا وارد بایوس بشیم.
  • مهم ترین کاری که باید داخل بایوس انجام بدیم فعال کردن XMP هست. به صفحه تویکر میریم و مقدار این پارامتر رو به XMP I تغییر میدیم. همین. به هیچ چیز دیگه ای دست نمی زنیم مگر اینکه بدونیم داریم چیکار میکنیم. F10 میزنیم و با انتخاب گزینه YES تغییرات رو ذخیره و مجدد سیستممون ری استارت میشه. در این مرحله ممکنه کمی طول بکشه بوت شدن سیستممون چون پروفایل دیفالت رم تغییر کرده و مادربرد باید مجدد با تنظیمات جدید رم آموزش ببینه.
  • بعد از بالا اومدن سیستممون دیگه مثل روال قبل ازش برای انجام کار های روزمره ممنون استفاده میکنیم.

پل های ارتباطی

تلفن های تماس:

3 - 021-88939001

پیام به واتس اپ:

تهران – خیابان کریم خان زند – خیابان شهید عضدی شمالی – نبش زرتشت – پلاک 90 – طبقه سوم

تمامی حقوق مادی و معنوی نزد پی‌سی ماد محفوظ می باشد  V 1.0