تو مقاله ی قبلی، مدل بالارده ی چیپست Z890 رو بررسی کردیم (MSI MPG Z890 Carbon WIFI). حالا نوبت نماینده ی پایین رده هاست. میگیم پایین رده ی Z890، اما در ادامه می بینید که شاید خیلی هم این حرف درست نباشه.
مادربرد ام اس آی تاماهاک با نام کامل MSI MAG Z890 Tomahawk WIFI بهترین انتخاب برای بیلدهای میان رده به حساب میاد. چرا؟ چون هم امکانات خیلی خوبی داره، هم قیمتش مناسبه و هم طراحی به روز و پر نشاطی داره. شما رو نمیدونم اما تو اولین بار دیدنش که تبدیل شد به یکی از مادربردهای مورد علاقه خودم.
حرف از طراحی شد. باید بگم سری تاماهاک همیشه ظاهر دوست داشتنی ارائه میدادن مثلا مدل سال قبل، با یه سبک بافت دار و با تم تیره عرضه شده بود و چهره ی به شدت صنعتی به خودش گرفته بود. در نسل جدید هم مثل گذشته، حس صنعتی بودن رو به کاربر القا میکنه اما با رویکرد گیمینگ بیشتر. رنگ سبز فسفری در کنار مشکی عمیق به نظرم یه ترکیب خیلی خاص رو به وجود آورده که میشه با نورپردازی مناسب و استفاده از قطعات هماهنگ، یه بیلد خیلی جذاب ساخت.
این مادربرد هم مثل برادرهای بزرگترش از مکانیزم مگنت برای هیت سینک های حافظه های M.2 استفاده کرده اما با این تفاوت که به صورت صد در صدی بدون ابزار نیست و اگه نیاز به تمام درگاه های M.2 داشته باشید. برای برداشتن هیت سینک ردیف میانی، ناگزیر به ابزار احتیاج خواهید داشت. پشتیبانی از حافظه های M.2 روی مادربرد ام اس آی MAG Z890 Tomahawk WIFI به 4 عدد کاهش پیدا کرده اما همین تعداد هم جواب گوی بالای 90 درصد کاربرهاست.
نکته ی بعدی، تغذیه ی اضافی 8 پین روی این مادربرد وجود داره تا اسلات های PCIe به خوبی برق رسانی بشن و در کنارش خیالمون از بابت شارژ سریع هم راحت باشه.
مکانیزم رهاسازی کارت گرافیک همان ابداع زیبا و کاربردی مادربردهای ام اس آی در نسل جدید هست که به نظر میرسه میتونه به یه استاندارد بین تمام برندها تبدیل بشه. چیزی که مشخصه، میزان اطمینان از نصب صحیح یا جداسازی کامل رو خیلی بالا میبره.
روی مادربرد ام اس آی MAG Z890 Tomahawk WIFI هم مثل بقیه ی مدل های بالارده و پرچمدار، مکان 8 پین های برق پردازنده تغییر مکان داده و رفته به قسمت بالای اسلات های رم. یه هدر 11 پین جالب هم زیر 24 پین مادربرد می بینیم. از این بخش هم میشه برای هماهنگی اکوسیستم با فن های جدید ام اس آی استفاده کرد و هم میشه با تبدیلی که در جعبه وجود داره، پشتیبانی بیشتری از PWM و ARGB به دست آورد.
آرایش مدار تغذیه با معماری 1+1+1+16 فاز موجوده و وظیفه ی برق رسانی دقیق به پردازنده رو به عهده داره که به پاور استیج های 90 آمپری هم مجهز شده. به هیچ عنوان این مسئله دلسرد کننده نیست. خیالتون راحت! کار رو به بهترین شکل ممکن در میاره! این رو هم در نظر بگیرید که پدهای با انتقال حرارت بالا بر روی اجزای مدار تغذیه استفاده شده و دمای این بخش رو تا جای ممکن پایین نگه میداره.
برگ برنده ی مادربردهای ام اس آی رو میشه وقتی به بحث رم می رسیم. پشتیبانی از 256 گیگابایت روی چهار اسلات و ماکزیمم سرعت 9200 مگاترنسفر روی دو اسلات چیزی نیست که بشه به راحتی ازش گذشت.
وای فای نسل 7 و درگاه اترنت 5 گیگابیتی برای ارتباط شبکه، USB های تایپ A و تایپ C با سرعت 5 و 10 گیگابیت به تعداد بالا، 4 پورت ساتا، تاندربولت 4، جک میکروفون و هدفون، درگاه صوتی اپتیکال و خروجی HDMI، همه ی اون چیزیه که کاربر نیمه حرفه ای رو به بالا نیاز داره.
از اونجایی که مادربرد ام اس آی MAG Z890 Tomahawk WIFI به طور واضح برای سیستم های میان رده ی رو به بالا طراحی شده، پس انتظار ویژگی های عجیب و غریب مخصوصا در بخش هدرها نباید داشته باشیم اما کمبودی هم حس نمیشه وقتی که 6 تا Chassis fan کنار 3 تا ARGB پوشش کامل رو برامون به همراه داره. هر تعداد فن و هر مقدار نورپردازی رو میشه با ترکیب موجود هندل کرد.
در انتها باید بگم که مادربرد ام اس آی MAG Z890 Tomahawk WIFI پتانسیل این رو داره که به یکی از انتخاب های اصلی بیلدهای میان رده ی رو به بالا مخصوصا تو حوزه ی گیمینگ تبدیل بشه. نظر شما در مورد طراحی و امکانات این مادربرد چیه؟
اگه این پایین ردس پس بالا رده چیه………
امکاناتش در حد بالا ردس واقعا
برنده هدیه فعال ترین عضو سایت مهرماه چه کسی شد ؟
خیلی خفنه اسمش پایین ردس 🗿🗿
امکاناتش خداس💯👌