یک پردازنده نمونه مهندسی رایزن 5 مدل 9600X با کمترین تلاش و ساده ترین متود خنک سازی تا 5.70 گیگاهرتز بروی تمامی هسته های اورکلاک شد. این رقم توسط بنچمارک متداول CPU-Z به مرحله تست رفت و در آزمون تک هسته رقم 871 و عدد 7096 امتیاز در تست چند هسته بدست آمد.
نمونه های ES یا مهندسی، مدل های پیش تولیدی می باشند که تقریبا تمام ویژگی های نمونه نهایی پردازنده مرتبط را دارند با این تفاوت که قابل فروش و عرضه در بازار نمی باشند. البته سمپل های ES دارای گرید های مختلفی نیز هستند. مثلا گرید های بهتر به نمونه فاینال بسیار نزدیک ترند و در فرکانس نهایی با پایداری کامل به فعالیت خود ادامه می دهند. در مقابل گرید های پایین تر که اولین خروجی های تولید نمونه های ES هستند گاها به باگ های ریز و درشتی دچار می شوند. مثلا باگ های خفیف نظیر ناسازگاری با میکرواستراکچر ها که مانع اجرا شدن بعضی برنامه ها می شود و باگ های جدی تر مثل کار نکردن یک چنل مموری یا فعال نشدن XMP/EXPO یا حتی خارج بودن گرافیک مجتمع از مدار پردازنده.
البته با وجود تاکید شرکت های Intel و AMD مبنی بر ممنوعیت فروش پردازنده های ES، متداولا این نمونه ها با همان شرایت گفته شده در مارکت های غیر رسمی نظیر ebay متداولا با قیمت هایی بیشتر از MSRP قبل از عرضه فروخته می شوند. به بیان ساده تر همان Early Access خودمان در دنیای گیم! در طرف مقابل بعد از عرضه و یا حتی چند ماه بعد، این مدل ها به شرط تمام نشدن نمونه های Retail یا قابل فروش؛ با افت شدید قیمت گاها تا یک پنجم قیمت اولیه قابل تهیه هستند.
از پردازنده 9600X مان که دور نشویم، رسیدن به این عدد یعنی 5.7 گیگاهرتز آنجایی جالب می شود که این رقم برای مدل پرچم دار یعنی 9950X در نظر گرفته شده است که با وجود طراحی دو چیپلته به خاطر دست چین شدن هر CCD توانایی رسیدن به این ارقام را در شرایط عادی دارد. در تست تک کور به لطف IPC ارتقا یافته و فرکانس حافظه رم بالاتر، مدل 9600X پا به پای پردازنده i9-14900K آمده است و این خود گواه پرفرمنس عالی در بازی ها برای یک پردازنده میان رده را می دهد. در تست مولتی کور نیز با عدد به دست آمده توسط پردازنده مذکور، با وجود دو هسته کمتر (6 عدد برای 9600X) نسب به یک مدل 5800X رایزن 7؛ امتیاز بیشتری را از آن خود کرده است.
انتظار می رود AMD از ماه آینده پردازنده های سری 9000 رایزن را به بازار عرضه کند.
منبع:
amd حرف نداره
رقابت داره به جاهاي باريك كشيده ميشه براي اينتل
اینتل مجبور شده بخشی از سهامش رو بفرشه
آی ام دی قوی و نسبتاً ارزان است ولی من خودم دارم و اون قدر ازش راضی نیستم
هیچی اینتل نمیشه
ای ام دی رو شخصا نیستم ولی خب کسایی که باهاش کار میکنن راضی هستن
دلیل راضی نبودن خودم هم اینه که ی سری از نرم افزار ها سازگار نیست و حسابی منو اذیت کرد و از اون تایم دیگه سمتش نرفتم
ولی تمام بازی هارو جوابه
غوله غول
هیمنطورش هم بازی هارو رنده میکنه اورکلاک هم که شده هیچی